Arkiv

Arkiv

NRK kveldsnytt hadde 4. desember innslag fra Advokat Klomsæts kontor hvor han hadde samling. Sammen med Stiftelsen informerte han klienter om hans og Stiftelsens avsløringer om fakta for flere påsatte branner - og andre straffbare forhold som foregikk ombord. Deltakerne ble også oppdatert om bla. den parlamentariske granskningen som er vedtatt av Stortinget og avdekking av nye, viktige forhold i saken. Innslaget kan finnes her.

Ny Bok om tragedien. Mordbrannen på «Scandinavian Star» natt til 7. april 1990 er Skandinavias største kriminalgåte. 159 mennesker mistet livet som følge av de påsatte brannene, 136 av dem var nordmenn. Det er fremdeles ikke oppklart hvem som satte fyr på skipet, og hva motivet var. Her fortelles hele historien om tragedien. Lars Halskov går skarpt i rette med dubiøse forretningsmetoder og tvilsomme forretningsfolk, skattespekulasjon og elendige sikkerhetsforhold. Men mest av alt handler det om de mange menneskene som ble berørt av mordbrannen. Les mer her, her og her. Boken kan bestilles her.


Forsikringsselskab skjulte viden om dødsskib

Skuld forsikrede færgen 'Scandinavian Star', selvom havarichef advarede om, at det var farligt at sejle med passagerer. Les mer her.

Minnesmarkeringen ble avholdt på Akershuskaia i Oslo.  VG TV har filmet markeringen. Mer informasjon finnes her.

Dagbladets samleside for

Scandinavian Star.

Artikler i Politiken som tar opp saken og den situasjonen den er i nå.

01.02.2015

03.02.2015

Branntest fra SINTEF som viser at brann i en korrridor var over på ca 7-8 minutter.

Stiftelsens brev til Kontroll og konstituasjonskomiteen sendt i forkant av vedtak om granskning.

Innlegg, høring, Stortinget Justiskomiteen

Høringen avholdt i forbindelse med behandling av fjerning av foreldelse av mordbrann, §148

TV2 har publisert kritikk av ny rapport som politiet har fått utarbeidet av de tidligere sakkyndige fra 1990. Link til TV2.

Dagbladet har idag (mandag 6. april 2015) en god artikkel om saken. Les her.

Debattinnlegg i Aftenposten (Mars 2021) som er gjengitt her i mer utfyllende versjon. Les her.

Stiftelsens rapport til kommisjonen datert 31.10.2016. Denne var hemmelig inntil kommisjonen leverte sin rapport i Juni 2017. Les den her.

Forsikringsselskab skjulte viden om dødsskib

Skuld forsikrede færgen 'Scandinavian Star', selvom havarichef advarede om, at det var farligt at sejle med passagerer. Les mer her.